SONIC - Nye High Performance Skinsuits fra Kalas

SONIC - High Performance Skinsuits

Verdensrekorder, mesterskaptitler og gullmedalje-prestasjoner - disse karrierepregende øyeblikkene er ingen tilfeldigheter. Det krever endeløse timer med trening, forpliktelse, ofring og dedikasjon for å finne den avgjørende fordelen som betyr forskjell på første og andre plass. For ikke å snakke om talent fra atletens side, trenere og myriaden av støttepersonell. I jakten på fortreffelighet blir alle steiner snudd. Det er en felles forpliktelse for alle involverte dersom livslange drømmer skal realiseres.

"Vi er det vi gjør repeterende.Fortreffelighet er ikke en handling, men en vane."

                           Aristoteles

Da vi inngikk samarbeidet med det nasjonale britiske sykkelforbundet British Cycling og sykkelklubben The Great Britain Cycling Team (GBCT) i begynnelsen av 2017, satte vi oss det ambisiøse målet å skape verdens raskeste skinsuit.

Den nye Sonic skinsuit er høydepunktet av mange måneders arbeid og symbolet på et ekte samarbeid i aksjon. Den representerer et lengre og pågående samarbeid mellom et bredt spekter av interessenter, herav eliteidrettsutøvere på tvers av flere disipliner, trenere i verdensklasse, aerodynamiske forskere og eksperter på materialer. Spesialister fra produktutviklingen fra Kalas har hatt et tett samspill med forsker- og innovasjonsteamet fra GBCT for å utvikle den neste generasjonen av high-performance skinsuits til sykkelløp for Storbritannias eliteprogramatleter.

Siden debuteringen av en tidlig prototype av Sonic skinsuit under UCI World Track mesterskap i 2018 har serien blitt forbedret gjennom mange timers testing på banen i Manchester og et nært samarbeid med idrettsutøvere og ansatte i GBCT. Resultatet gir et bredt spekter av high-performance skinsuits for menn og kvinner med ulike muligheter for banesprint, baneutholdenhet og sykling på tid på landevei.

Draktene er karakterisert ved sin perfekte passform og eksepsjonelle komfort for et slik høy-prestasjonsplagg. Den integrerte nummerlommen er innlemmet som standard og inkludert i prisen for drakten, så ingen flere hull fra påsetting av numre eller forsinkelser ved innlevering av drakter fordi de må tilpasses.

HURTIGMAT? NEI. HURTIGE TIDER? JA, ABSOLUTT!

Atletene og trenerne drar nytte av den nyeste teknologien i sin hjemby i Manchester. Den såkalte “burgervarebilen” ligger i sentrum og er det sentrale treffpunktet for møter og diskusjoner mellom idrettsutøvere og trenere i løpet av treningsøkter. Men i stedet for å servere pølser har varebilen en stor flatskjerm som brukes for å vise viktig data om atletenes prestasjoner som innhentes fra hver treningsøkt og analyseres i sanntid. Disse dataene hjelper ikke bare laget med å tilpasse sin posisjon og taktikk, men gir også viktige tilbakemeldinger som bidrar med å analysere prototyper for skinsuit design som betyr at designet kan optimaliseres.

 

ET EKTE SAMARBEID - JAKTEN PÅ REGNBUER

“Vi valgte Kalas som vår samarbeidspartner fordi de var i stand til å levere et sortiment av varer vi behøver og fordi de hadde et ønske om å innovere samt ha et ekte samarbeid med Great Britain Cycling Team. De beviste sitt ønske om å bli med oss på reisen, de ønsket å være en del av den enkelte sykkelrytters suksess, å strekke seg litt lengre hver dag når vi jakter de små marginene i prestasjon. Dette er det vi behøver fra enhver partner vi har."

Stephen Park, Prestasjonsdirektør, Great Britain Cycling Team

 

AERO ER ALT

"Aerodynamikk i sykkelprestasjon er stort sett alt på grunn av den hastigheten vi sykler med. 90% av atletens energi går ut på å overvinne luftmotstand. Derfor er aero en stor del av det vi gjør her, både når det gjelder holdning og utstyr. Syklisten er den minste areodelen av alt, så jo mer aero vi kan gjøre syklisten gjennom gode materialvalg, jo bedre vil vi bli.

Skinsuiten er en betydelig del av den aeropakken. Vi har en god skinsuit som er veldesignet. De aerodynamiske egenskapene er absolutt nødvendige, men passformen og komforten er også nøkkelelementer. Vi ønsker ikke å miste syklister som følge av skader fra sykkelsetet fordi de ikke sitter behagelig. Vi ønsker ikke å kaste aero prestasjon fordi utstyret ikke passer bra. Både aerodynamikken og samspillet med komfort og passform er avgjørende for oss."

Iain Dyer, Hovedtrener, Storbritannias Sykkel Team

 

DETALJORIENTERT

For å skape forbedret luftstrøm har vi brukt et spesielt utvalgt stoff på den spesialutformede siden og på skuldrene.

 

Den integrerte nummerlommen på ryggen bidrar med å redusere luftmotstand og forhindrer skader fra nåler. Lommen er inkludert i prisen for drakten og fås som standard.  

 

Enden på bena er fullført med en usynlig silikonstrimmel som gir perfekt adhesjon for å holde drakten perfekt på kroppen. 

 

Enden på ermene er også fullført med en usynlig silikonstrimmel for å holde formen på drakten så aero som mulig. 

 

De nye paddingene Sonic 3D for menn og Sonic 3D for kvinner er spesielt utviklet i samarbeid med GBCT for å sikre maksimal komfort i sykkelsetet slik at du kan fokusere på din prestasjon. Den unike formen og sammensetningen av pusseskinnet innebærer at det sikres komfort uten behov for tykk padding.

Jeg vil vite mer!

Fyll inn din informasjon under så kontakter vi deg med mer informasjon om innholdet i dette blogginnlegget.