Norsk design og skreddersøm

Rutinerte designere sørger for riktig uttrykk på teambekledningen

Hos Brav Teamwear kan du velge om du vil tegne klærne selv i vårt designprogram eller om du vil ha profesjonell hjelp. Våre designere er klare for en utfordring med å skape noe unikt for ditt lag. 

 

Høsten er travel for designerne hos Brav Teamwear. Alle som bestiller nytt tøy skal rekke sesongstarten og julegavehandelen med vinterens nyheter. – Det er ingen som tenker på neste vinter i juli, så alle kommer når det blir høst, sier Camilla Orbraaten med et stort smil. For travelt er bra – at det er mye å gjøre er en positiv utfordring, synes hun. 

Mange års erfaring

Camilla har designet teambekledning hos Brav Teamwear i over åtte år og kollega Henrik Aschjem har enda lenger fartstid. De kan få en bestilling der det viktigste er klubbfargene og at det skal ligne på tidligere design, eller de kan være med helt fra begynnelsen av en prosess der kunden ikke vet hva de ønsker seg og er åpen for designerens innspill. – Det er en morsom jobb. Det er gøy med variasjon, og her er det alltid noe nytt, sier Camilla. - Ingen får et standardprodukt hos oss. Hun forteller at sykkellagene er de som har gått foran med å velge utradisjonelt, men at langrenn etterhvert har fulgt etter med å prøve nye ting. 

 

Orbraaten legger vekt på at kundene har forskjellig utgangspunkt. Et lag med utøvere i alle aldere vil ha noe varig og trygt som holder i flere sesonger, mens proffe utøvere og landslag varierer oftere, og har mer behov for noe som skiller seg ut og i større grad legger vekt på størrelse og plassering av sponsorlogoer. Men uansett om de er på jakt etter teambekledning fra Kalas, Swix eller Bavac – eller en kombinasjon – skal designet gjøre at de forskjellige klærne fremstår som en enhet.

Viktig for identitet

Camilla prøver alltid å finne ut av hva slags identitet kunden ønsker å uttrykke før hun begynner tegneprosessen. – Teambekledningen er jo viktig for identitet og lagfølelse uansett om det er et breddelag, toppidrett eller en bedrift, understreker hun.  Av og til kan hun måtte lage 10-15 utkast, for også de som skal ha klærne kan endre mening underveis. – Det viktige da er at vi ikke gir oss før alle er fornøyd.

 

En utfordring er at de samme fargekombinasjonene går igjen. – Det er ikke til å komme ifra at det går mye i rødt, hvitt og blått til norske kunder og tilsvarende gult og blått hos de svenske, og da settes kreativiteten på prøve, sier hun med et smil. – Da er det heldigvis mange måter å kombinere disse fargene på. 

 

Norge og Tsjekkia

To av designerne til Brav Teamwear holder til ved fabrikken i Tsjekkia. De sørger blant annet for at designet blir seende ut på klærne slik alle var fornøyd med på tegningen. Orbraaten forteller at det blir en del sjekking og dobbeltsjekking med kollegaene i Norge som er tett på kundene. – Det ser jo av og til annerledes ut på stoff enn på papir eller pc-skjerm, og noen farger fungerer rett og slett ikke på tekstiler. Her har vi lang erfaring og det er vår jobb å komme med råd og anbefalinger slik at  resultatet blir som forventet avslutter hun.

 

Teambekledning og design

Har du spørsmål angående teambekledning og design, fyll inn skjemaet nedenfor så kontakter vi deg så snart som mulig.

Jeg vil vite mer!

Fyll inn din informasjon under så kontakter vi deg med mer informasjon om innholdet i dette blogginnlegget.