Eskil Evensen-Lie vinner Birken 2019

Birken-vinneren satte bort sykkelen – nå sykler han raskere enn noen gang

Eskil Evensen-Lie gikk helt til topps i eliteklassen i Birkebeinerrittet. Da han fryktet å falle av fra tetgruppa bet han tennene sammen, vel vitende om at han hadde toppfarten inne om han skulle være med til en avgjørende duell.

 

Det ble en tøff dag på sykkelsetet den 31. august. De 86 kilometerne fra Rena til Lillehammer hadde både regn og motvind, og for Evensen-Lie gikk det en stund så fort at han hadde nok med å henge på de andre i tetgruppa. – Jeg syntes det gikk fort, men tenkte aldri på å slippe, sier 24-åringen fra Harestua om den første mila etter Djuposet. Jeg har kjørt så mange ritt at jeg vet når beina sier stopp – og her var det bare å kjøre.

Langt opphold fra syklingen

Eskil Evensen-Lie ble nummer 3 i Birken i 2016. I fjor var han ikke på start. Syklisten fra Kloppa Offroadklubb trengte en pause, og i nesten et år lot han sykkelen stå. I februar hentet han den fram igjen, men å trene for fullt igjen begynte han ikke med før i begynnelsen av mai. Snaut fire måneder etter comebacket sykler han fortere enn noen gang. – A4-toppidrettslivet passet ikke meg, sier han nå, og forteller at han har fått et helt annet forhold til sykling og satsing. – Nå har jeg full jobb og andre ting å tenke på, og koser meg og har det gøy med trening. Opplevelsen rundt et ritt er viktigere enn bare rittet.

Måtte kaste brillene

Årets Birkebeinerritt ble en sølete opplevelse. Vinneren forteller at det var fine forhold i starten, men at regnet kom før Kvarstad. Da tetgruppa passerte Rosinbakken måtte de kaste brillene, noe som sitter langt inne hos Evensen-Lie. – Jeg har styrke på brillene, så jeg beholder dem helst på. «Når Eskil kaster brillene, da er det sølete forhold», ler han, som om det var et gammelt jungelord fra Fantomet.

Som vanlig konkurrerte han i kombidrakta fra Kalas. – Det er stort sett den jeg konkurrerer i, sier han. Han forteller at han vurderte å ta en trøye under, men tok sjansen på at det ikke ble for kaldt over fjellet i den tynne racingsuiten. Det ble det ikke. Og når hele syklisten etterhvert var gjennomvåt og dekket av søle, var det godt å være lett i påkledningen, med det han sier er pålitelige klær når du skal sykle langt.

 

 

Visste han kunne avslutte fort 

  

På toppen av Storåsen rykket fjorårsvinner Erik Nordsæter Resell. – Ole (Hem) og Emil (Hasund Eid) prøvde å tette luka, men klarte det ikke. Da tenkte jeg at jeg måtte gå etter Resell selv, og klarte å ta ham igjen, sier KORK-syklisten med et stort smil. For da skjønte han at dette kunne gå hele veien. 24-åringen hadde bare tre Birken-deltagelser bak seg, men han var godt forberedt. – Jeg trente i nedoverbakken mot mål på fredagen, og det gikk veldig fort. Dermed hadde jeg planlagt en linje allerede dagen før rittet og mye fersk selvtillit da dette skulle avgjøres.  

 

Les mer på: https://birkebeiner.no/no/nyheter/evensen-lie-vant-etter-drama-i-ballettbakken 

Jeg vil vite mer!

Fyll inn din informasjon under så kontakter vi deg med mer informasjon om innholdet i dette blogginnlegget.