Elisabeth Sveum
Birken-favoritt 2019


 

Birken-favoritten har krefter igjen

 

 

Etter seieren på Grenserittet, Cykelvasan og NM-gullet på maraton har Elisabeth Sveum seilt opp som den store favoritten før Birkebeinerrittet. - Sesongen har vært over all forventning, sier Kloppa-syklisten, og påstår det er krefter igjen til en tredje store kraftprøve på bare noen uker.

Det meste har lyktes for Sveum i år. I juni tok hun bronse i Nordisk mesterskap i rundbane, i juli vant hun Valdresrittet i rekordfart og i sitt første EM-maraton ble hun nummer 14. Hun har følt seg sterk helt siden sesongen begynte, og nå sitter teknikk og taktikk. Et godt treningsgrunnlag kombinert med verdifull erfaring har gjort henne til en bedre feltkjører. 

 

Rena til Lillehammer

 

 

Til de 86 kilometerne fra Rena til Lillehammer er Sveum klar for å være på topp igjen. Hun sier at det kreves litt lengre restitusjon etter de lange løpene, men at intervalløktene viser at bena holder. 

- Dessuten er det bare gøy å trene og forberede seg til nye konkurranser når det går så bra, sier hun med et bredt smil. 

 

Viktig å kle seg etter forholdene

Det er alltid spennende med været til Birken. 30-åringen skal delta for niende gang, og vet at det er stor forskjell på turen over fjellet etter hva slags vær og føreforhold syklistene får. Det blir med både korte og lange varianter i bagasjen, selv om den tynneste sommertrøya legges igjen hjemme. Hun tror hun har en fordel ved at hun både liker og mestrer all slags vær, men drømmen er at det at det blir forhold for kortbukse og korte ermer – da blir det favorittreningsoverdelen med en tynn trøye under. Blir det kjølig - og kanskje regn – vil hun vurdere lang erm og kanskje til og med løse bein. – Det er uansett bedre å være litt varm enn litt kald.

 

Revansjelysten favoritt 

I fjor ble Sveum nummer tre i eliteklassen, og hun synes bare det er gøy hvis konkurrentene ser på henne som favoritt foran årets Birkebeinerritt. Men hun understreker at det er en helt annen løype enn både Vasan og NM. – Jeg liker jo bedre kortere bakker og mer teknikk enn å sitte og mate, slik man må oppover fra Rena, sier hun og ler litt lurt, men jeg har mye selvtillit etter resultatene i det siste, og vil nok være mer offensiv allerede fra start. 

Jeg vil vite mer!

Fyll inn din informasjon under så kontakter vi deg med mer informasjon om innholdet i dette blogginnlegget.